Asiakkuudet ovat lähes poikkeuksetta yrityksen tärkein rahanlähde, joten asiakassopimusten pitää olla laadukkaita. Hallinnollinen työ on kuitenkin aina pois varsinaisesta työnteosta. Haluaisitko keskittää hallintosi yhteen palveluun, jossa laadit, allekirjoitat ja arkistoit kaikki asiakassopimuksesi sujuvasti?

Tee sopimuksesi nopeammin

Asiakassopimuksiin uppoaa helposti pari henkilötyöviikkoa jo silloin, kun teet niitä muutaman kymmenen vuodessa. Jos saat sähköistettyä koko prosessin, tehostat ajankäyttöäsi 50–90 %.

Kehitimme Sopimustiedon juuri tähän: kun saat sopimukset ja muut asiakirjat yhteen järjestelmään, on sinun helpompaa keskittyä sopimusten asiasisältöön – varsinaiseen liiketoimintaasi.

Miten Sopimustieto toimii?

Sopimustiedolla laadit kaikki sopimuksesi pikavalinnoin. Asiakassopimusta tehdessäsi palvelu tarjoaa valintojesi perusteella käyttövalmiit lausekkeet esimerkiksi seuraavista:

 • toimeksiannon palkkio
 • maksuehdot
 • alihankkijoiden käyttäminen
 • sopimuksen voimassaolo
 • toimeksiannon sisällön salassapito
 • viivästysten & sopimusrikkomusten seuraukset

Valmiiden tekstimuotoilujen ohella sopimuksentekoa on nopeutettu monenlaisella automaatiolla. Palvelu tekee esimerkiksi seuraavat:

 • etsii sopijakumppanisi y-tunnuksen ja osoitetiedot automaattisesti kaupparekisteristä
 • laskee syötettyjen hintojen arvonlisäverot automaattisesti
 • lisää ajantasaiset päivämäärät kaikkiin asiakirjoihisi

Asiakirjat allekirjoitetaan puhelimella tai tietokoneella, minkä jälkeen ne arkistoituvat automaattisesti yrityksesi sopimustilille.

Kuinka arvokasta aikasi on?

Kuvitellaan, että teet keskimäärin 30–50 asiakassopimusta vuodessa. Kun otat käyttöösi Sopimustiedon, se vaikuttaa ajankäyttöösi näin:

Jos teet 50 sopimusta vuodessa, ajansäästö on liki 50 tuntia vuodessa. Jos käytät säästetyn ajan laskutettavaan työhön esim. 100 €/h, tienaat 5 000 euroa joka vuosi.

Jos yhtiökumppanisi pyörittää sopimuksia samalla mitalla, säästää hänkin paremmilla työkaluilla 50 tuntia vuodessa.

Miten palvelun automaatio nopeuttaa sopimuksentekoa?

 1. Palvelussa et kirjoita mitään moneen kertaan, koska voit valita sopivat tekstisisällöt sopimukseesi pikavalinnoin.
 2. Jokainen asiakirjamalli muodostaa hyvän muistilistan, mitä pitää tapauskohtaisesti muuttaa ja mikä on copy-paste-kamaa kaikissa sopimuksissa.
 3. Sähköinen allekirjoitus siirtää historiaan skannaamisen, postittamisen, sähköpostirumban ja turhat tapaamiset. Sekä allekirjoitetut sopimukset että luonnokset tallentuvat automaattisesti.
 4. Yksi selkeä arkisto, johon kaikki yrityksesi jäsenet pääsevät kaikilla laitteilla, vähentää arvailua, kenen sähköpostissa tai kovalevyllä kukin sopimus olikaan.

Sopimustiedon kehitystyössä on ollut mukana noin 30 hengen tiimi, joka on koostunut muun muassa koodareista, juristeista, hallinto- ja valtiotieteilijöistä. Palvelu on käytössä jo yli 18 000 yrityksessä, ja kehitämme palvelua jatkuvasti paremmaksi yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Voinko saada oman asiakassopimukseni Sopimustietoon?

Kyllä, Sopimustieto sisältää itse räätälöitävän sopimusmallin suomen ja englannin kielillä. Valitse asiakirjaan valmiita yleisiä sopimusehtojamme tai laadi sisältö täysin itse.

Kaikki yhdessä paikassa – sijoitus tulevaisuuteen

Sopimusten järjestelmällinen arkistointi on eduksesi sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Helpompi arkisto vähentää paperisotaa, eli säästät aikaa. Jos taas haluat jonain päivänä esimerkiksi myydä yrityksesi, kohdistuu ostajan kiinnostus tekemiisi sopimuksiin. Onko parempaa viestiä laadusta kuin se, että kaikki asiakassopimuksesi ovat systemaattisesti yhdessä paikassa?

Kirjoittaja on Sopimustiedon juristi.

P.S. Sopimustiedolla laadit paitsi asiakassopimuksesi myös työsopimuksesi, kauppakirjasi ja hallituksen pöytäkirjasi – muun muassa. Ota teknologiastamme kaikki hyöty irti ja skaalaa se yrityksesi kaikkiin toimintoihin.