Tilinpäätöskaudella summataan yrityksen päättynyt tilikausi talouslukuina. Tilinpäätöskaudella viimeistellään myös päättyneen vuoden osalta yrityksen sopimuksellinen sisältö. Usein on niin, että yritystoiminnassa sovitaan asioista tilikauden aikana, mutta sovitun saattaminen kirjalliseen muotoon voi kiireessä unohtua.

Tilikauden aikana sovittavat asiat voivat vaikuttaa yrityksen tuloslaskelmaan ja taseeseen. Siksi asiakirjat muodostavat juridisen perusteen tasevaikutteiselle kirjaukselle. Myös muutokset yrityksen omistajuudessa, lisäosinkojen jaot, pääomien palauttamiset ja esimerkiksi yhtiöjärjestykseen tehtävät muutokset saattavat edellyttää jälkikäteen laadittavia asiakirjoja.

Tarkista kaupparekisterissä olevat tiedot

Sopimustiedon avulla nopeutat huomattavasti tilinpäätöskauteen liittyvien asiakirjojen ja sopimusten laatimista, niiden allekirjoittamista ja arkistointia. Tilinpäätöksen laatimisen yhteydessä on tarpeellista tarkistaa myös yrityksen rekisteröintitila kaupparekisteristä. Mahdollisimman tuoreesta kaupparekisteriotteesta tulee viimeistään tilinpäätöskauden päätyttyä tarkistaa, onko kaupparekisterissä ajantasainen tieto yrityksen toiminimestä, aputoiminimistä, toimialasta, osakemääristä, toimitusjohtajasta, hallituksesta, prokuroista, nimenkirjoitusoikeuksista ja tilintarkastajasta.

Kaupparekisteriote on mahdollista noutaa Sopimustiedosta edulliseen hintaan kahdella klikkauksella.

Tilinpäätökseen liittyvät asiakirjat

Sopimustietoa voit hyödyntää näppärästi tilinpäätöksen sähköisen allekirjoittamisen ohessa laatimalla palvelulla esimerkiksi

Täällä voit selata palvelun kaikkia yritystoiminnan laatua parantavia asiakirjasisältöjä.