Laadukkaat työsopimukset saattavat tuoda yhden nollan lisää yrityksesi arvoon. Tämä pätee erityisesti yrityksiin, joiden alalla kilpailu on kovaa ja joiden arvonluonti perustuu pitkälti työntekijöiden henkilökohtaiseen osaamiseen. Mutta voiko laadukasta työsopimusta laatia kohtuullisella vaivalla ja rahalla?

Kun tulee se ensimmäinen rekry

Kun yritys perustetaan, työsopimukset ovat harvemmin sen ensimmäisiä sopimuksia. Tyypillisesti tietty porukka sitoutuu osakeomistuksen kautta työntekoon. Tämä ydinporukka ymmärtää, että ansainta yrityksestä perustuu sataprosenttisesti omaan kykyyn luoda arvoa. Hanskoja ei lyödä naulaan, kun kello lyö neljä.

Työsuhdeasiat tulevat siinä vaiheessa ajankohtaiseksi, kun yritys on saatu siihen lentoon, että projektia pukkaa ja tarvitaan lisäkäsiä. Varsinkin jos tarkoituksena ei ole sitouttaa uusia tekijöitä yhtiöön osakeomistuksella, kannattaa laatia laadukkaat työsopimukset.

Laadi aina kirjallinen työsopimus. Ammattiliitoilla tai muilla etujärjestöillä saattaa olla valmiit työsopimusmallit, joita käytetään, kun palkataan tekijöitä liukuhihnalta. Tällaiset lomakepohjat eivät kuitenkaan välttämättä huomioi yrityksen yksilöllisiä tarpeita riittävästi. Esimerkiksi työaika, salassapito ja kilpailukielto jäävät työnantajan näkökulmasta usein liian vähälle huomiolle.

Mikään työ ei ole valmis ennen kuin paperityöt ovat tehty – vai onko?

Työsopimuskaavakkeiden ja ylipäänsä asiakirjojen tulostaminen, allekirjoittaminen ja arkistointi on yllättävän työlästä. Harvempien kotona on nykyään tulostinta, ei kaikilla toimistoillakaan. Yksittäisten lappujen mapittaminen taas ei tunnu vuodelta 2018.

Suomen Sopimustieto on jo vuodesta 2015 kehittänyt ratkaisua, jolla saadaan sopimusasioiden hoitamisesta helpompaa. Kehitimme Sopimuskoneen, jolla voit niin laatia, allekirjoittaa kuin arkistoida kaikki asiakirjasi – ilman paperin paperia.

Laadukas sopimus jopa 10 minuutissa

Työsopimus on yksi Sopimuskoneen suosituimmista malleista. Sopimuskoneen muuntuvilla työsopimusmalleilla muotoilet valmiin asiakirjan parhaimmillaan 5–10 minuutissa: Sopimuskone kysyy sinulta vaihe vaiheelta, mitä sisältöä sopimukseen halutaan, ja muotoilee sopimussisällöt automaatiota hyödyntäen. Mukana on ollut toistakymmentä juristia varmistamassa sopimussisältöjemme korkean laatutason.

Palvelumme työsopimusmallit voi ajatella ikään kuin muistilistoiksi. Kun kone kysyy aktiivisesti, sovelletaanko esimerkiksi koeaikaa ja mikä on työsuhteen määräaikaisuuden peruste, ne eivät pääse unohtumaan. Myös edellä mainitut salassapito- ja kilpailukieltokohdat on tärkeää muistaa. Start up -kentässä on vino pino tarinoita, joissa nämä on tehty huolimattomasti tai jopa täysin laiminlyöty. Ideoita on varastettu ja laittomista irtisanomisista on riidelty tuomioistuimessa asti. Välillä tällä pääsee lehtiin asti (esim. hävikkiruokasovellus Lunchien tarina).

Sopimukset ja hallinto eivät yleensä herätä innostusta kuin armaassa juristikunnassamme. Se on ymmärrettävää – tyypillisesti yrittäjä haluaa keskittyä ydinliiketoimintaan ja siihen, missä hän on hyvä. Sopimuskone on kehitetty fiksun mutta kustannustietoisen yrittäjän avuksi: hän, joka ymmärtää laadukkaiden sopimusten arvon mutta ei pysty itse keskittymään sopimusasioihin tai halua palkata kallista juristia.

Tunti juristilla vai vuosi Sopimuskoneella?

Yritysjuridiikassa veloitetaan helposti 200–300 euroa tunnilta. Sopimuskoneen lähtöhinta on 300 euroa vuodessa. Selvää on, että toisinaan yrityksellä on erityislaatuisia tarpeita, joihin Sopimuskoneesta ei löydy valmiita ratkaisuja. Tällöin on hyvä kääntyä konsultin puoleen. Mutta perustilanteet ratkaisee Sopimuskone. Ja 95 prosenttia tapauksista on perustilanteita.

Sopimustiedon visio on tuoda laadukkaat yritysjuridiikan ratkaisut myös pienyrittäjän saataville. Työsopimusmalliemme ohella tarjolla on yli 100 muuta yrityksille suunnattua muuntuvaa asiakirjamallia. Kun nämä ratkaisut yhdistää sähköiseen allekirjoitukseemme ja helppoon arkistoomme, voi hallinnollinen taakkasi pudota kymmenesosaan nykyisestä!

Ydinporukan omat työsopimukset ja osakassopimus

Moni yrittäjäporukka aloittaa yrityksen rakentamisen ilman palkkaa tai pienellä palkalla. Myös liikeidea ja konsepti yleensä saattavat olla sen verran hakusessa, että kirjalliset sopimukset jäävät nopeasti taka-alalle. Kun yritys lähtee lentoon, on keskeistä sitouttaa kaikki yhteisiin tavoitteisiin.

Paras ratkaisu on tarkentaa työsopimuksia ja laatia osakassopimus. Osakassopimuksella laaditaan osakkeenomistajien kesken pelisäännöt yhtiön johtamiseen, hallinnointiin ja omistamiseen. Osakassopimuksella voidaan ennaltaehkäistä pattitilanteita ja varmistaa, että taloudellinen hyöty yrityksestä on sidottu osakkaiden sitoutumiseen. Myös osakassopimuksen voit laatia helposti ja ohjatusti Sopimuskoneella.

Kirjoittaja on Suomen Sopimustiedon pääjuristi.

P.S. Huomaathan, että Sopimuskoneella laadit työsopimusten ja osakassopimusten ohella vaivatta myös muut työsuhteen tärkeät asiakirjat aina työtodistuksista johtajasopimuksiin ja irtisanomisilmoituksiin. Avaa tili jo tänään, niin voitat työsuhteen paperisodan lopullisesti!