Nuorella yrityksellä hallintoa ei rasita menneisyyden painolasti – tee siitä kilpailuetu. Tiesitkö, että laadukkaita sopimuksia tekevä yritys voi olla jo ensimmäisen vuoden jälkeen 30 000 – 50 000 € kilpailijaansa arvokkaampi?

Sopimusten laatu määrittää yrityksesi arvon

Yritykset muodostuvat sopimuksista – joko hyvistä tai huonoista. Tilaussopimukset, työsopimukset, yhteistyösopimukset, velkasuhteet.. Jos kuvitellaan, että joku haluaisi ostaa yrityksesi juuri nyt, hän ostaisi käytännössä yrityksesi sopimusnipun. Kuinka paljon sinun nippusi arvo on?

Laadukkaat sopimukset voivat tuoda yhden nollan yrityksesi hintaan lisää. Ideaalitilanteessa kaikki sopimukset ovat vieläpä yhdessä paikassa. Kuinka paljon itse maksaisit yrityksestä, jonka sopimukset ovat vuosien ajalta ympäri pöytälaatikoita ja sähköposteja, osa kateissa ja osa tehty jo alun alkaen suullisesti?

Sopimustieto on palvelu, jolla takaat sopimustesi laatutason. Sillä laadit, allekirjoitat ja arkistoit kaiken, mitä nuori yritys tarvitsee – vuosiksi eteenpäin.

Mitä sopimuksia vasta perustettu yritys tarvitsee?

Jokaisen osakeyhtiön taival alkaa perustamissopimuksen ja yhtiöjärjestyksen laatimisella. Voit laatia yksinkertaiset versiot näistä PRH:n järjestelmässä, mikä riittää valtaosalle. Kehittyneemmät versiot voit laatia Sopimustiedolla, jos on tarve.

Tärkeämpää on laatia osakassopimus, jolla osakkeenomistajat määrittävät pelisäännöt yhtiön johtamiselle ja omistamiselle. Lisäksi eteen tulevat nopeasti ensimmäiset yhtiökokousten pöytäkirjat, hallituksen kokouspöytäkirjat, asiakassopimukset, työsopimukset.. Palvelu laatii nämä liki automaattisesti puolestasi. Kaikkiaan asiakirjamalleja on yli 250, jotka taipuvat tuhansiin eri tilanteisiin.

Työkalumme pikavalinnoilla voit nopeuttaa asiakirjanlaadintaa parhaimmillaan kymmenkertaiseksi. Asiakirjojemme mallisisältöjen takana ovat yritysjuridiikan ammattilaiset, joten samalla varmistat asiakirjojesi laatutason.

Miten Sopimustieto toimii?

Esimerkiksi asiakassopimusta tehdessäsi palvelu tarjoaa valintojesi perusteella sopivat lausekkeet esimerkiksi sopimuksen voimassaolosta, toimeksiannon palkkiosta ja maksuehdoista. Lisäksi voit lisätä valmiita ehtojamme esimerkiksi toimeksiannon salassapidosta, alihankkijoiden käyttämisestä tai sopimusrikkomuksen seurauksista. Voit muokata tai lisätä tekstiä vapaasti.

Valmiiden tekstimuotoilujen ohella sopimuksentekoa on nopeutettu monenlaisella automaatiolla. Palvelu etsii esimerkiksi sopijakumppanisi y-tunnuksen ja osoitetiedot automaattisesti kaupparekisteristä. Se myös laskee syötettyjen hintojen arvonlisäverot automaattisesti ja lisää oikeat päivämäärät kaikkiin asiakirjoihisi.

Asiakirjat allekirjoitetaan puhelimella tai tietokoneella, minkä jälkeen ne arkistoituvat automaattisesti yrityksesi sopimustilille.

Miten sopimuksia on viisasta säilyttää?

Sopimukset on viisasta säilöä yhteen paikkaan, digitaalisesti. Yksittäisten henkilöiden sähköpostit ja kovalevyt eivät ole sopiva paikka – sopimuksia on vaikea löytää, eikä muilla avainhenkilöillä ole pääsyä niihin.

Sopimustiedon arkistossa kaikki asianosaiset pääsevät käsiksi yrityksesi sopimuksiin. Voit määrittää kullekin työntekijälle sopivat oikeudet, mihin asiakirjoihin hänellä on pääsy. Kun firmasi kasvaa, myös uudet työntekijät pääsevät tekemään asiakirjoja samalle alustalle. Yhden alustan strategia on sijoitus vuosiksi eteenpäin.

Kirjoittaja on Sopimustiedon juristi.

P.S. Huomaathan, että Sopimustiedolla laadit myös yksityiselämäsi tärkeät asiakirjat aina vuokrasopimuksista avioehtosopimuksiin ja testamentteihin. Avaa tili jo tänään, niin sopimusasiasi ovat kunnossa!